Oude ambachten, muziek en cultuur
Dit veelal ambachtelijk erfgoed is steeds in beweging en verandert met de tijd mee. Tijdens dit weekend worden wandelingen, demonstraties en rondleidingen verzorgd over het maken van wijn, het branden van koffie, het malen van graan en het bouwen van de viool.
Kan het Mestreechs nog het hoofd bieden aan de nationale en internationale taalinstroom.
Wandel mee met Bureau Europa’s programmamaker Max Slangen in deze wandeling langs de mooiste glasverhalen.
Het atelier van de familie Rijsemus vertelt en toont alle aspecten van vioolbouw, reparatie en onderhoud.
Op zaterdag wordt graan gemalen tot meel voor de naastgelegen bakkerij van Frank van Eerd en wordt uitleg gegeven door een vrijwillige molenaar. Op zondag is de molen ook open, maar dan zonder uitleg.
Van bakstenen productie naar verwerking van koffie en thee.
Can the Maastricht dialect still cope with the national and international language influx?
On Saturday grain will be ground to flour, to be used in the adjacent bakery of Frank van Eerd. A volunteer miller will provide explanations. On Sunday the mill is also open to the public, but without the miller.